2 år etter den første operasjonen 28.april 2015!

28.april i år var det nøyaktig 2 år siden jeg lå på operasjonsbordet og gjennomgikk forebyggende mastektomi. Tiden etter det har jeg skrevet en del om tidligere. Den har vært preget både av noen nedturer men mest av oppturer, og fremgang:)

Etter disse to årene har jeg reflektert over valget jeg tok, og jeg har aldri angret. I utgangspunktet så var det ikke noe valg for alternativet til ikke å operere følte jeg innebar en altfor stor risiko.

Om under en måned blir jeg 35 år, ett år eldre enn min søster var da hun fikk kreftdiagnosen. Det er spesielt å tenke på at uten denne operasjonen, hadde sannsynligheten vært stor for at også jeg hadde blitt rammet i veldig ung alder.

På disse to årene har jeg bare vært tilbake på kontroll en gang, og jeg tror det er dette som er normalt. Jeg har ikke følt behov for å ta flere kontroller utenom de man har rutinemessig.

Jeg er veldig glad for hvordan livet har artet seg etter at jeg tok dette valget om forebyggende mastektomi:

Jeg har gleden av å være mamma til en fantastisk aktiv gutt, og er takknemlig for all den tiden jeg får tilbringe med han. Jeg er tilbake i god fysisk form og kan henge med på de meste av aktivitetene og rampestrekene han finner på;)

Jeg er aktiv og trener mye. Trening har alltid vært noe jeg brenner for, og tidligere startet jeg utdannelsen til Personlig Trener. Dessverre var ikke fokuset der da søsteren min fikk kreft og jeg selv ble satt fysisk tilbake på grunn av operasjoner. I 2016 kunne jeg endelig sertifisere meg som personlig trener :)  Jeg føler det er godt å ha den bakgrunnen jeg nå har, og vite hvordan det er å komme seg tilbake i trening og form etter sykdom.

Jeg har fått muligheten sammen med min søster til å fremme saken om arvelig brystkreft både i media og for rosa sløyfe aksjonen. Den siste saken var i KK.no den 22.april.

Jeg håper at jeg derfor på denne tiden har klart å inspirere andre i samme situasjon til å ta dette, for mange, vanskelige valget.

#profylaktiskmastektomi #brca1 #brca #kk.no #kk #livetettermastektomi

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sportyogmini

sportyogmini

34, Oslo

Jeg er en sporty mamma, som er veldig glad i aktivitet, og sunne matvaner, og ikke minst livet . Jeg er arvelig disponert for brystkreft, og har BRCA1 genet som gir økt risiko for å få brystkreft. I 2015 gjennomgikk jeg derfor dobbel mastektomi i forbindelse med forebygging av arvelig brystkreft. Denne bloggen vil handle om prossessen det var å gjennomgå dette med en liten baby og livet etter dobbel mastektomi., samt trening, mat og andre hverdagssysler.

Kategorier

Arkiv

hits