Ting jeg skulle ønske jeg visste om STØRRELSE før operasjonen!

Jeg hadde et ønske om cup- størrelse som jeg sa til kirurgen før operasjonen, men jeg føler selv at jeg fikk mindre enn jeg ville. Dette er selvsagt noe som jeg har vært misfornøyd med i ettertid. Jeg skulle ønske jeg kunne fått mer råd rundt dette og ha mer innflytelse på hvilke ekspandere jeg skulle ha og størrelsen på disse. Det er vel også sånn at mye vil ha mer, og det er klart at når man først velger å gjennomgå en operasjon som dette så skulle man gjerne tatt med seg den goden å få litt større ?boobs? ;) Størrelsen er selvsagt viktig, fordi man tenker mye på dette endelige resultatet som man skal leve med resten av livet.

Samtidig etter anbefalinger fra 2 kirurger, så ville de rett og slett ikke sett naturlig ut dersom jeg hadde fått større. Selve overgangen fra brystet til brystkassen ville fått en slags kant, som så unaturlig ut. Det er også begrenset hvor mye man kan utvide huden når man er slank fikk jeg beskjed om. Det er fordi jeg ikke hadde noe overskuddshud, og jo større bryster man vil ha jo mer må de strekke huden. Dette er selvsagt en begrensning, fordi huden blir tynnere jo mer den strekkes. Jeg har også fått med meg at mange som velger større, ofte må fylle på fett i ettertid i de lommene som kan oppstå mellom kanten og brystet.

Valget om å beholde brystvorter spiller også inn på hvordan brystene vil se ut dersom du fyller de mer. Fjerner du brystvorter kan du ha større, siden du slipper å tenke på at brystvorten peker alle veier dersom du fyller på ganske mye. Jeg vet at enkelte kirurger flytter brystvorten slik at den blir riktig plassert, men tror ikke dette er veldig vanlig. Hos meg så ser de naturlig plassert ut, men jeg skulle jeg gjerne ha visst at dette påvirker størrelse før operasjonen ;)

I dag er jeg  blitt vant med resultatet, og tenker ikke like mye over størrelsen. Jeg har heller ikke hatt noen komplikasjoner eller noe særlig ubehag i ettertid, og tror dette kommer noe an på størrelsen. Trening og bevegelse føles helt naturlig, og det er veldig viktig for meg :)

#mastektomi #mastectomy #brca #brca1 #brca2 #forebyggendemastektomi #forebyggendeoperasjon

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sportyogmini

sportyogmini

34, Oslo

Jeg er en sporty mamma, som er veldig glad i aktivitet, og sunne matvaner, og ikke minst livet . Jeg er arvelig disponert for brystkreft, og har BRCA1 genet som gir økt risiko for å få brystkreft. I 2015 gjennomgikk jeg derfor dobbel mastektomi i forbindelse med forebygging av arvelig brystkreft. Denne bloggen vil handle om prossessen det var å gjennomgå dette med en liten baby og livet etter dobbel mastektomi., samt trening, mat og andre hverdagssysler.

Kategorier

Arkiv

hits