En liten oppdatering i julestria ;)

Det går lenge mellom bloggingen nå :P

Sånn blir det når man jobber fullt, reiser bort på juleshopping, og skal ha kvalitetstid med familien midt oppi juleforberedelsene!

Men her kommer en liten post med noen gode tips rundt operasjonen, for det er sikkert mange som har fått operasjonsdato på nyåret, og det er fint å kunne bidra med noen tips for å forenkle hverdagen rundt operasjonen :)

Jeg har tidligere skrevet om tips i forhold til operasjon og baby, men jeg ønsker også å tipse litt generelt hva som er lurt i forhold til både første og andre operasjon.

 

  1. Gå på kurset som arrangeres for de med arvelig kreft, der møter du andre i samme situasjonog får svar på mange spm! J Dette er absolutt et av de beste tipsene jeg kan gi! Det var veldig verdifullt for meg! Her fikk jeg svar på mange spørsmål og ble kjent og kunne prate med andre i samme situasjon.

 

  1. Det er greit å handle inn en del skjorter med knapper eller jakker med glidelås og ha i ukene til etter operasjoen . Det kan også være vanskelig å dra på seg de tighte jeansene :P Fordi man er ganskje kjørt i armene! Jeg hadde lite krefter i armene akkurat etter operasjonen. Derfor er tights og joggebukser, og generelt klær som er lette å ta av og på ett godt tips. 

 

  1. Før du reiser på sykehuset er det lurt å sette frem ting i høyde med kjøkkenbenk eller spisebord, fordi man ikke skal heve armene over skulderhøyde. Da gjør du hverdagen enklere til du kommer hjem.

 

  1. Last ned serier eller apps på ipad og lignende. Her gikk det i House of Cards :) På sykehuset var jeg såpass sliten, at jeg brukte knapt iPad, men det var kjekt å ha når jeg orket.

 

  1. Gå tur ofte når du kommer hjem. Jeg skal innrømme at jeg er i veldig god form til vanlig, men de første dagene hjemme gikk jeg en eller to turer på 200m om dagen :P  Øvelse gjør mester! Og ikke glem holdningen, selv om man føler seg relativt stiv i begynnelsen.

 

  1. Vær obs på at du kan reagere på smertestillende. De er sterke og det tar tid for kroppen å avvenne seg disse. Finn på noe for å tenke på andre ting!

 

                                           NYT JULETIDEN :D

 

#mastektomi #brca1 #brca #operasjon #rosasloyfe #dobbelmastektomi #kreftforebyggende

Én kommentar

Mia - Alt annet enn A4

10.12.2016 kl.19:43

Kjekke tips! Jeg kjøpte inn masse store t-skjorter til mastektomien. Enklere å få over hodet, og presset ikke på området :) Hm... men tror jaggu jeg må kjøpe inn flere hettegensere med glidlås neste gang. Kjempelurt, så slipper man å trekke de over hodet. Man blir jo litt handicappet en stund . Håper operasjonen gikk bra <3 Nyt adventstiden med dine kjære. Juleklem <3

Skriv en ny kommentar

sportyogmini

sportyogmini

34, Oslo

Jeg er en sporty mamma, som er veldig glad i aktivitet, og sunne matvaner, og ikke minst livet . Jeg er arvelig disponert for brystkreft, og har BRCA1 genet som gir økt risiko for å få brystkreft. I 2015 gjennomgikk jeg derfor dobbel mastektomi i forbindelse med forebygging av arvelig brystkreft. Denne bloggen vil handle om prossessen det var å gjennomgå dette med en liten baby og livet etter dobbel mastektomi., samt trening, mat og andre hverdagssysler.

Kategorier

Arkiv

hits