Operasjon nr.2 - Forhåpentligvis siste operasjon:)

6.oktober 2015 var det endelig tid for operasjon nr.2. Fremskyndet på grunn av lekkasjen. Dette var på dagkirurgi, og jeg var heldig å ha fått operasjonstidspunkt tidlig på morgenen, slik at jeg ikke måtte gå rundt å vente. Min kjære kjørte meg til sykehuset denne morgenen, men han fikk ikke lov til å være med inn etter at jeg registrerte meg i resepsjonen.  Så da satt jeg på et lite venterom i kanskje 10 minutter før jeg ble hentet av anestesilegen. Hun fulgte meg inn på et rom med andre pasienter som skulle på dagkirurgi. Her fikk jeg et avlukke hvor jeg skiftet til ?pasient-skjortelen? og fikk festet på veneflon. Det var bare å forberede seg på å bli kjørt inn til operasjon! Jeg hilste også på legen før de kjørte meg inn på operasjonssalen.

Operasjonen gikk veldig greit. Jeg var veldig kvalm, uggen og svimmel da jeg våknet, men dette er en vanlig reaksjon på smertestillende. Jeg ble derfor noen timer på sykehuset til observasjon før jeg dro hjem med min kjære på ettermiddagen.

Det er viktig å ha transport hjem fra sykehuset den dagen man opereres, for da er man ganske redusert og ikke i stand til å kjøre selv. Egentlig følte jeg meg uvel da jeg dro hjem, men jeg ville bare hjem istedenfor å ligge noen timer ekstra på sykehuset. Jeg kastet opp både når jeg kom hjem, dagen etter, og de gangene jeg prøvde å få i meg mat. Jeg droppet derfor smertestillende tramadol, og tok bare paracet. En av bivirkningene av tramadol er nettopp kvalme.

Jeg ble også sendt hjem med dren denne gangen. Jeg var litt overrasket over det, fordi jeg hadde hørt at man ikke fikk dren ved operasjon nr.2, men som alt annet så er dette individuelt. Ikke noe problem å ha dren selvsagt, men veldig irriterende, for de posene henger jo bare der med blod i. Og for en som ikke er så glad i blod (jeg er typen som snur meg vekk når jeg skal ta blodprøve), så irriterte jeg meg nok litt ekstra over disse. Dessuten gnagde de.

 

2 dager etter operasjonen. Hjemme med dren.

 

Sliten, men lettet over endelig å være ferdig med de forebyggende operasjonene!

 

Generelt kan jeg vel si at jeg har hatt veldig lite smerter etter begge operasjonene, Etter denne siste operasjonen var det drenene som irriterte huden mest, og skapte mest ubehag. Derfor 4 dager etter operasjon (opererte på en tirsdag), var det veldig deilig da jeg endelig fikk fjernet drenene på fredagen! Takk og pris før helgen! Resten av fredagen følte jeg meg topp! Drenene ble forresten fjernet hos fastlegen.  

Formen min endret seg imidlertid på lørdagen, for da lå jeg til sengs og var kvalm hele dagen:/ Om det var omgangssyke eller bare de sterke smertestillende som skulle ut av kroppen vet jeg ikke, men jeg var skikkelig dårlig! Søndag var bedre. Selv om jeg ennå var slapp så kom jeg meg ut en tur.

Den påfølgende uken var formen litt opp og ned, men generelt ganske god. Jeg var oppegående og kom meg ut en tur hver dag. I helgen uka etter operasjonen dro vi til familie på vestlandet. Det er ganske mange timer i bilen, men med nok pauser så gikk det greit.

Jeg har hatt en enestående samboer som har tatt seg fri og overtatt deler av foreldrepermisjonen min i tiden etter første og andre operasjon. Etter den første var han hjemme i nesten 1mnd, etter denne andre operasjonen 1,5uke.  Det hadde vært vanskelig uten den hjelpen jeg har fått av han. Og det er noe man bør planlegge for når man skal operere; Ha noen rundt deg som kan hjelpe!

Under operasjonsprossesen har jeg kjent mye på at jeg virkelig savnet å kose skikkelig med babyen vår, klemme han skikkelig og kunne løfte han opp i været og leke med han. Men jeg har hele tiden sagt til meg selv at jeg er så heldig å få være der for han, det er jo derfor jeg har gått gjennom dette!

Selv om formen kom seg mye fortere etter denne operasjonen, så måtte jeg være forsiktig med å løfte og bære tungt i starten. 3 uker anbefalte de å vente med å løfte tyngre enn 2kg eller å heve armene over skulderhøyde. Jeg prøvde å kjøre bil en uke etter operasjonen, og det føltes ikke rett, så det ble en veldig kort kjøretur :P Jeg skal innrømme at jeg var ivrig etter å føle at kroppen skulle fungere som normalt igjen!

#mastektomi #brca #brca1 #brystkreftforeningen #dobbelmastektomi #gentesting #rosasløyfe2016 #rosasløyfe #operasjon #forebyggende

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sportyogmini

sportyogmini

34, Oslo

Jeg er en sporty mamma, som er veldig glad i aktivitet, og sunne matvaner, og ikke minst livet . Jeg er arvelig disponert for brystkreft, og har BRCA1 genet som gir økt risiko for å få brystkreft. I 2015 gjennomgikk jeg derfor dobbel mastektomi i forbindelse med forebygging av arvelig brystkreft. Denne bloggen vil handle om prossessen det var å gjennomgå dette med en liten baby og livet etter dobbel mastektomi., samt trening, mat og andre hverdagssysler.

Kategorier

Arkiv

hits