Påfylling av ekspandere.....og lekkasje

Allerede ca.3uker etter operasjonen, den 19 mai, fikk jeg time til første påfylling av ekspanderprotesene. På dette tidspunktet var jeg i bedre form igjen, og vi hadde hatt en fin 17.mai feiring i sosialt lag. Hvor mye en fyller er veldig individuelt. Det avhenger av størrelsen på protesene, hvor elastisk huden din er, og hvor mye smerte du tåler. Det er litt ubehagelig, og føles som melkespreng. For de som ikke har opplevd det, så kan dere tenke dere hvordan det er når huden strekkes veldig. Jeg fylte bare 40ml i begge første gang fordi det kjentes litt ubehagelig ut. Dette sier man ifra om selv, og så stopper sykepleieren å fylle. Fylling av ekspanderne gjøres av sykepleier.

Under operasjonen er det vanlig å fylle ekspanderne litt. Mine var fylt med 90 og 120ml. Denne forskjellen er fordi det ikke nødvedigvis fjernes like mye fra begge bryst under operasjonen. De fjerner selvsagt mest mulig brystkjertelvev, og veier dette. Man kan få vite hvor mange gram brystkjertelvev som er fjernet fra hvert bryst, da dette står i operasjonsbeskrivelsen, dersom man ønsker det.

Jeg fylte på 40-50ml hver gang ca.6 ganger totalt. Men jeg datt litt ut av tellinga fordi den siste gangen med påfylling, da jeg endelig var fornøyd med størrelsen og følte at jeg ikke trengte å fylle mer, så stakk dessverre sykepleieren nålen feil i den ene protesen.(og det 2ganger :/). Dette førte til at når jeg kom hjem, så var protesen allerede veldig mye mindre etter bare 2 dager. Jeg ringte da til sykehuset, og fikk time til ny påfylling over helgen. Deretter måtte jeg gå hver uke for å fylle på venstre side, fra juli og frem til operasjonsdato. Dette for å opprettholde volumet, og strekke huden. Det er viktig å være obs på at dette kan skje. Jeg ble betrygget at dette slettes ikke er farlig, fordi det bare er saltvann. Men mest av alt var det veldig kjedelig og tidskrevende å måtte ta denne turen til sykehuset hver eneste uke. Kanskje spesielt fordi mini også måtte bli med hver gang, da min kjære da var tilbake i full jobb, og vi ikke hadde mulighet for barnvakt på formiddagen. Heldigvis var mini tålmodig ;) Det positive med lekkasjen var at operasjon nr.2 ble fremskyndet.

#arveligkreft #brca #brca1 #operasjon #ekspanderprotese #rosasløyfe

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sportyogmini

sportyogmini

34, Oslo

Jeg er en sporty mamma, som er veldig glad i aktivitet, og sunne matvaner, og ikke minst livet . Jeg er arvelig disponert for brystkreft, og har BRCA1 genet som gir økt risiko for å få brystkreft. I 2015 gjennomgikk jeg derfor dobbel mastektomi i forbindelse med forebygging av arvelig brystkreft. Denne bloggen vil handle om prossessen det var å gjennomgå dette med en liten baby og livet etter dobbel mastektomi., samt trening, mat og andre hverdagssysler.

Kategorier

Arkiv

hits