Spøkelse på tur- nofilter ;)

Det er helt klart ingenting glam over å gjennomgå en slik operasjon. Man er rett og slett litt pjusk i begynnelsen. Jeg var 5dager på sykehuset uten å dusje. Jeg fikk ikke lov å dusje da jeg var der. Dette er visst normalt når man har gjort et så stort kirurgisk inngrep og sårene må hele seg. Da jeg kom hjem var formen så dårlig at det bare ble med kattevask i begynnelsen. Takk og pris for tørrsjampo. Kan ikke si at jeg følte meg verken fresh, eller fysisk attraktiv. Det fristet lite å bevege seg ut døra for å se folk. Men formen måtte bli bedre og det ble den ikke av å sitte i sofaen.

 Ca.1,5 uke etter operasjonen skulle jeg prøve meg på en gåtur. Til vanlig er jeg over gjennomsnittet aktiv. Nå ble jeg andpusten og turen gikk ikke lenger en 200 meter nedi gata, med god støtte av mannen. Og ja dette var i mai, men kjølig vårluft så derfor dunjakka. Det er viktig og holde seg varm, og viktig at man ikke blir kald på operasjonssåret.

Første spasertur etter operasjon! 

Et lite tips er å freshe seg opp hos frisør og hudpleie før en slik operasjon, det fortjener du synes jeg. Det blir noen uker til neste frisørbesøk etter en slik operasjon. Jeg fikk hjelp hjemme til hårvask i begynnelsen, fordi man i en periode ikke skal ha armene hevet over skulderhøyde :) 

#operasjon #nofilter #brca1 #brca 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sportyogmini

sportyogmini

34, Oslo

Jeg er en sporty mamma, som er veldig glad i aktivitet, og sunne matvaner, og ikke minst livet . Jeg er arvelig disponert for brystkreft, og har BRCA1 genet som gir økt risiko for å få brystkreft. I 2015 gjennomgikk jeg derfor dobbel mastektomi i forbindelse med forebygging av arvelig brystkreft. Denne bloggen vil handle om prossessen det var å gjennomgå dette med en liten baby og livet etter dobbel mastektomi., samt trening, mat og andre hverdagssysler.

Kategorier

Arkiv

hits