En liten knekk....

Da jeg kom hjem, og etter hvert fikk summet meg etter operasjonen fikk jeg en liten knekk. Det er tross alt ingen tvil om at det er en psykisk påkjenning å gjennomgå mastektomi. Jeg var bekymret for størrelsen og formen på ekspanderne.  Jeg hadde fått noen halvmåneformede ekspandere, og følte det så veldig unaturlig ut. Det gjorde det selvsagt også, for det er ikke slik det endelige resultatet blir.  

Det å være usikker er slettes ikke noe gøy. Kirurgen hadde ikke sagt hvilken størrelse han skulle bruke på ekspanderne, og fordi jeg sammenlignet meg med andre, følte jeg at de var veldig små. Jeg ble litt overrasket og skuffet over størrelsen, og dette gikk veldig inn på meg. Det er klart størrelsen teller. I mitt tilfelle ønsket jeg i hvert fall ikke mindre pupper. Heldigvis kan de overekspanderes en del. Så etter å ha vært tilbake på sykehuset for en konsultasjon ble jeg beroliget.

Mitt råd til andre:  Vær klar når du sier hvilken størrelse du ønsker! Dette var før jeg skulle fylle på ekspanderne. Størrelsen sier noe om hvor store man kan beregne at de kan bli. De kan fylles på en del mer en den størrelsen som står på.

#ekspandere #protese #silikon #mastektomi

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sportyogmini

sportyogmini

34, Oslo

Jeg er en sporty mamma, som er veldig glad i aktivitet, og sunne matvaner, og ikke minst livet . Jeg er arvelig disponert for brystkreft, og har BRCA1 genet som gir økt risiko for å få brystkreft. I 2015 gjennomgikk jeg derfor dobbel mastektomi i forbindelse med forebygging av arvelig brystkreft. Denne bloggen vil handle om prossessen det var å gjennomgå dette med en liten baby og livet etter dobbel mastektomi., samt trening, mat og andre hverdagssysler.

Kategorier

Arkiv

hits