En liten intro....

Jeg er en sporty mamma, som er veldig glad i aktivitet, og sunne matvaner, og ikke minst livet:) Jeg er arvelig disponert for brystkreft, og har #BRCA1 genet som gir økt risiko for å få #brystkreft. I 2015 gjennomgikk jeg derfor dobbel mastektomi i forbindelse med forebygging av arvelig brystkreft. Denne bloggen vil i hovedsak handle om prossessen det var å gjennomgå dette  med  en liten baby og livet  etter dobbel mastektomi. Og i tillegg skriver jeg litt om trening, mat og andre hverdagssysler.

           Da jeg selv googlet en del etter informasjon i forløpet til operasjonen, følte jeg det var veldig lite skrevet om dette, og håper at denne bloggen kan være informativ for de som står oppe i samme situasjon og vurderer å gjennomgå en slik operasjon. Jeg kan forhåpentligvis gi noen tips og råd, og være til hjelp for andre i samme situasjon. Det er viktig å fastslå at jeg ikke er noen fagperson på området, og dette er bare min opplevelse av det jeg har gjennomgått. Jeg kommer heller ikke til å oppgi navn  eller svare på spørsmål om helsepersonell, selv om jeg har hatt en gjennomgående positiv opplevelse stort sett hele veien.

2 kommentarer

Anne-Merete

23.09.2016 kl.14:58

Hei :)

Så flott å se at det er flere som blogger om dette.

Jeg har startet å blogge nå. Foreløpig bare noen innlegg om min lillesøster som døde av brystkreft i fjor. Men fra Oktober har jeg tenkt å fortelle min historie gjennom bloggen.

sportyogmini

24.09.2016 kl.10:48

Anne: Hei; Takk for det! Det er veldig trist å lese om din lillesøster. Kondolerer :/ Men nettopp derfor vi må få fokus på at andre må teste seg og gjennomføre forebyggende så tidlig som mulig! Jeg er heldig som har min storesøster idag, men hun kunne også unngått å gjennomgå krefthelvete hvis hun hadde operert tidligere. Og det er hennes ønske at andre i samme situasjon ikke må vente for lenge.....Har du lest denne? (litt mere faktabasert, og noen år siden det er skrevet) http://kreftgen.blogspot.no/2012_10_01_archive.html

Skriv en ny kommentar

sportyogmini

sportyogmini

34, Oslo

Jeg er en sporty mamma, som er veldig glad i aktivitet, og sunne matvaner, og ikke minst livet . Jeg er arvelig disponert for brystkreft, og har BRCA1 genet som gir økt risiko for å få brystkreft. I 2015 gjennomgikk jeg derfor dobbel mastektomi i forbindelse med forebygging av arvelig brystkreft. Denne bloggen vil handle om prossessen det var å gjennomgå dette med en liten baby og livet etter dobbel mastektomi., samt trening, mat og andre hverdagssysler.

Kategorier

Arkiv

hits